Sayfalar

5 Mayıs 2020 Salı

Apartmanlar

Apartmanlar oyunu basit ve mantık isteyen bir oyun. İlk etapta zor gibi görünebilir. Ancak öğrendikten ve pratik yaptıktan sonra ne kadar basit bir oyun olduğunu siz de göreceksiniz. Aşağıdaki görselde yeşil ve mavi oklar ile baktığınızı hayal etmeniz gereken yönler belirtilmiştir. Ortada ise 1, 2, 3 ve 4 katlı apartmanlar sırası ile durmaktadır. Şimdi önce yeşil ok yönünde baktığınızda kaç tane apartmanı görebileceğinizi ardından mavi ok yönünde baktığınızda kaç tanesini görebileceğinizi hayal edin. 

Yeşil ok yönünde baktığınızda 4 apartmanı da görebilirsiniz. Ancak mavi ok yönünde baktığınızda sadece 4 katlı olan apartmanı görebilirsiniz. Çünkü büyük bir nesnenin arkasında kendisinden daha küçük bir nesne olursa onu göremeyiz. Bunu aslında günlük hayatımızda da kullanırız. "Nerede mi?" diyorsanız saklambaç oyununu bir düşünün. Kendimizi saklamak için bizden daha büyük nesnelerin arkasına saklanırız. Böylece ebe bizi göremez. Yani oyunumuzun mantığı saklambaç oyununda kullandığımız basit bir taktikten ibaret de denebilir. 

Şimdi bir örnek daha.

Bu örnekte ise yeşil ok tarafından bakan kişi 1 ve 4 katlı binaları görebilir. 2 ve 3 katlı binalar 4 katlıdan daha kısa olduğu için göremeyecektir. Mavi ok tarafından bakan kişi ise 2,3 ve 4 katlı apartmanları görecektir. 1 katlı apartmanı göremeyecektir. 

Aşağıda ise apartmanlar oyununa ait örnek bir çözüm var.  Bu çözümü incelediğinizde ok işareti ile gösterilen yerlerden bakan kişilerin kaç adet apartmanı görecekleri okların içerisine yerleştirilmiş durumda. 

Ve artık soru zamanı. Başarılar :)


Sorular https://www.puzzle-skyscrapers.com/ sitesinden alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder