Sayfalar

3 Mayıs 2016 Salı

Scratch: Balon Patlatma

Balon patlatma oyununda bir adet balon ve bir adet dart okuna ihtiyaç var. Bunları ekledikten(oluşturduktan) sonra karakterlerimize aşağıdaki kodları yazabiliriz.
Balon için:
Birinci kısımda balonun ekranda sürekli olarak hareket etmesi sağlanır.
İkinci kısımda ise okun balona değmesi ile birlikte balonun patlama kılığına geçmesi ve oyunun bitmesi sağlanır.


Dart oku için:

İlk etapta okun yeri ve şekli belirlenmiştir. Daha sonra fare ile istenilen yere atılabilmesi için gerekli kodlar yazılmıştır. Balonu vurması veya vuramaması halinde yapacakları da altına eklenerek oyun oynanabilir hale getirilmiştir.

Oyunun oynanabilir halini görmek için tıklayınız.

Bu kodlar oyunun temel seviyesi için geçerlidir. Daha sonraki haftalarda belirli bir ok sayısı verilecek, balonun zamanla hızlandırılması sağlanacak ve skor oluşturulacaktır. (İğne ve skor eklenmiş halini görmek için tıklayınız.)

İyi çalışmalar...

Öğrencilerimin çalışmaları:

02/05/2016
Semih-Mehmet

09/05/2016
Özge
Semih-Mehmet

16/05/2016
Koray Mustafa
Semih Mehmet

23/05/2016
Koray Mustafa (Balon vurulduğunda iğne sayısı artar. Skor belli bir noktaya geldiğinde oyun biter ve tebrik eder. İğne biterse üzgünüm kaybettiniz der) ( Oyunu gelişimine katkı sağladıkları için öğrencilerime teşekkür ederim.)
Emre
Şaban
Özge (Balon vurulduğunda iğne sayısı artar. Skor belli bir noktaya geldiğinde oyun biter ve tebrik eder. İğne biterse üzgünüm kaybettiniz der) ( Oyunu gelişimine katkı sağladıkları için öğrencimeteşekkür ederim.)
Semih-Mehmet (Balon vurulduğunda iğne sayısı artar. Skor belli bir noktaya geldiğinde oyun biter ve tebrik eder. İğne biterse üzgünüm kaybettiniz der) ( Oyunu gelişimine katkı sağladıkları için öğrencilerime teşekkür ederim.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder