Sayfalar

29 Mart 2018 Perşembe

Kukla Çiziminde Merkez Belirleme

Merhaba.
Yazdığınız kodlar doğru ancak uygulamada sıkıntılar yaşıyorsunuz. Toplar istediğiniz yerlere gitmiyor veya kuklalar birbirine temas ediyor ama kodlar çalışmıyor. Bu ve buna benzer sorunların çözümü çizdiğiniz kuklaların üzerinde yapmanız gereken küçük bir ayrıntı. Merkezini belirlemek. Çizdiğiniz kuklanın merkezini yanlış belirlemeniz, kuklanızın ekranda istediğiniz gibi hareket etmemesine sebep olabilir. Peki nerede bu ayar nasıl yaparız? Hemen cevaplayalım.

Öncelikle yeni bir kukla oluşturarak işe başlayalım.

Çizim yaptıktan sonra merkezi belirleme düğmesine bastığınızda aşağıdaki benzeri bir durumla karşılaştı iseniz sorunumuzu bulduk demektir.
Bu durumda tek yapmanız gereken artı işaretini kuklanızın orta noktasına taşıyıp bırakmak. İlk etapta biraz zorlanabilirsiniz. Hatta kuklanız bir anda ekrandan kaybolabilir. "Geri Al" düğmesine tıklayarak kuklanızın  eski yerine dönmesini sağlayabilirsiniz. 
Kafanızı karıştıracak bir diğer durum tıkladıktan sonra + işaretinin fare ile birlikte hareket etmesi olacaktır. Doğru yeri işaretlediğinizden emin olmak için ekrandaki başka bir düğmeye tıkladıktan sonra tekrar merkezi belirle düğmesine tıklayabilirsiniz. Böylece + işareti fareniz ile hareket etmeyip sabit duracaktır.  Böylece doğru yere tıkladığınızdan emin olabilirsiniz.
Son durum aşağıdaki gibi olduğunda işlem tamamdır. Artık kuklanız istediğiniz gibi hareket edecek ve istediğiniz yere gidecektir. 


Çalışmalarınızda başarılar...☺


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder