Sayfalar

17 Mayıs 2020 Pazar

Duvar - Slither Link

Duvar(Slither Link) oyunu, ilk bakışta çok zor gibi görünebilir. Biraz kafa karıştırabilir. Ancak mantığı anladıktan sonra çok basit bir oyun olduğunu göreceksiniz. Kuralların neler olduğuna bir bakalım. 
1-Oyun alanı içerisinde oluşturulan duvar tek bir duvar olmalıdır.
2- Oyun alanındaki sayılar o sayının etrafında kaç duvar olduğunu gösterir.
Kurallarımızı biraz daha açıklamaya çalışalım. 1. kural, tek bir duvar olmalı diyor. Yani oyun alanında birbirinden bağımsız iki duvar olamaz. Aşağıdaki örnekteki gibi birbirinden bağımsız duvarlardan oluşamaz. Tek parça bir duvar oluşturmak zorundasınız. 

2. kural ise oyun alanında bulunan sayıların duvar sayılarına eşit olması gerektiği söyleniyor. Yukarıdaki örneğe dikkat ederseniz 0(sıfır) sayısının yanında bir duvar var. Bu kural dışı bir durum. Benzer bir şekilde en attaki 3 sayısının etrafında ise 2 duvar var. Bu da kural dışı. Sayı kaç ise etrafında o kadar duvar olmalı. 

Gelelim sorumuzun doğru çözümüne.Çözmeye 0 sayısının hemen yanında bulunan 3 sayısı ile başlıyorum. "Neden burayı seçtin?" derseniz, burada oluşacak çizimin yanlış olma ihtimali yok. Garantici bir yaklaşımla kesin doğru olduğunu düşündüğüm noktaları tespit edecek ve bu noktaları birleştirmeye çalışacağım. Bu sayede doğru çizimleri bitirdikten sonra diğer sayılara da dikkat ederek duvarımı tek parça haline getiriyorum. 


Doğru duvar çizimi ortaya bu şekilde çıkmış oluyor.


Veee sıra sizde. Başarılar :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder