Sayfalar

8 Mayıs 2020 Cuma

Köşeler

Köşeler oyununda amacımız bütün karelerden geçen tek bir yol çizmek olacak. İlk şartımız yol asla kendisini kesmeyecek. Bir başka deyişle dört yol olarak adlandırdığımız yapı yada artı işaretine benzer bir yapı asla olmayacak. Kareler içerisinde bulunan çemberlerde ise yolumuz yön değiştirecektir. İki çember arasında ise en az bir adet köşe olmak zorundadır.. Bu şartları sağlayan yolları çizebilirsek çözüme ulaşabiliriz.

Yukarıdaki örneği sağ üstte bulunan çemberden başlayarak çözmeye çalışalım. Dikkat etmemiz gereken nokta yolların asla üst üste gelmeyecek oluşu.

Çözümde gösterilen yolu hemen bulamayabilirsiniz. Ancak deneme yanılma yolu ile rahatlıkla çözeceğinizden eminim. Şimdi biraz daha zor bir soru çözelim.

Bu örneğimizde daha fazla çember var. Bu da yolumuzun biraz fazla köşeli olması anlamına geliyor. Dikkat etmemiz gereken nokta ise dönüşler sonucunda boşta kare bırakmamak. Bu sorunun çözümüne sol altta bulunan çemberden başlamayı tercih ettim. Bunun özel bir sebebi yok. Bu noktadan yola çıkmanın görsel olarak işimi kolaylaştıracağını düşündüğüm için bu noktayı seçtim. 

Gelelim sorulara, size iki soru hazırladım. Başarılar :)

Soru 1

Soru 2



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder